Kun liityt Suomen Servakseen, voit olla joko Servas-isäntä, Servas-matkailija tai molempia. Käy pyytämässä Servas Suomen jäsenyyttä Servas International:in nettisivuilta https://www.servas.org kohdasta HOW TO JOIN SERVAS. Valitse maalistalta Finland ja täytä tietosi. Sen jälkeen Servas-koordinaattori ottaa sinuun yhteyttä, ja haastattelee sinut. Lisäksi saat ohjeet, kuinka saat omat tietosi Servas online-järjestelmään. Jos kohtaat vaikeuksia ilmoittautumisessa, ole yhteydessä Suomen Servas-koordinaattoriin finland@servas.org!

Kun sinut on hyväksytty jäseneksi ja olet maksanut jäsenmaksusi (10 euroa/vuosi. Tilinumero: FI47 1124 5000 4716 96, Servas Finland), pystyt matkustamaan Servas Isäntien luo, sekä toimimaan itse isäntäperheenä. Nykyään kaikki Servasjäsenten ilmoittamat yhteystiedot ovat netissä, joka on kaikkien Suomeen matkaavien Servas-matkaajien käytössä.

Servas-matkailijat, jotka haluaisivat vierailla sinun ja perheeseesi luona, ottavat sinuun itse suoraan yhteyttä. Voit vapaasti valita, kenet otat vastaan. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Servas-matkailija ei maksa yöpymisestään Servas-isännälle.

Jos et halua, tai pysty majoittaa matkaajia kotiisi, voit toimia myös päiväisäntänä tai olla pelkästään matkaileva Servasjäsen.