Jos tunnet järjestön toimintaperiaatteen ja hengen omaksesi, tervetuloa uudeksi Servas-isännäksi/isäntäperheeksi! Voit toimia joko Servas-isäntänä (Servas Host) tai tavata vieraasi sitoutumatta majoittamaan heitä (Servas Day Host). Jäsenmaksu isännältä/isäntäperheeltä on 5 euroa / vuosi. Jäsenmaksua vastaan saat muiden suomalaisten Servas-jäsenten yhteystiedot (Host List) sekä Suomen Servaksen ja Servas Internationalin tiedotteet. Minkään maan jäsentiedot eivät ole avoimesti nähtävissä Internetissä.

Servas-isäntinä toimii monenlaisia ihmisiä tai perheitä. Perhemuodolla, sukupuolella, iällä tai kansallisuudella ei ole merkitystä! Servas-isäntänä otat vierailijan vastaan silloin kun se sinulle sopii. Vierailun suositeltu kesto on kaksi vuorokautta, elleivät isäntä ja matkustaja keskenään sovi toisin.

Miten saan tietoni isäntäperheluetteloon?
Kun sinut on hyväksytty Servas-isännäksi, Suomen Servaksen isäntäperheluettelon ylläpitäjä (Host List Coordinator) lisää perustietosi isäntäperheluetteloon. Luetteloa ylläpidetään Dolphin-tietokannassa, joka on avoin vain Servaksen jäsenille.

Miten päivitän tietojani?
Kun tietosi on lisätty isäntäperheluetteloon, saat sähköpostiosoitteeseesi linkin ja ohjeet käyttäjätunnuksen hankkimiseksi. Tämän jälkeen voit käydä täydentämässä ja päivittämässä omia tietojasi. Vastuu omien isäntäperhetietojen ajantasaisuudesta on jokaisella Servas-isännällä itsellään. Tarvittaessa saat apua isäntäperheluettelon ylläpitäjältä, finland@servas.org.

Vierailijatilastot
Vuoden vaihtuessa isäntien/isäntäperheiden tulee lähettää pääsihteerille tieto luonaan vierailleista Servas-matkailijoista (kuinka monta ja mistä maista). Näin pystymme pitämään matkailijatilastomme ajan tasalla ja raportoimaan kävijämäärät myös Servas Internationalille.

Kokemuksia Servas-isäntänä
Voit jakaa mukavia Servas-kokemuksiasi muiden kanssa Facebook- ryhmässämme: http://www.facebook.com/servasfinland