Jos tunnet järjestön toimintaperiaatteen ja hengen omaksesi, tervetuloa uudeksi Servas-isännäksi/isäntäperheeksi! Voit toimia joko Servas-isäntänä (Servas Host) tai tavata vieraasi sitoutumatta majoittamaan heitä (Servas Day Host). Jäsenmaksu isännältä/isäntäperheeltä on 10euroa/vuosi. Kun olet maksanut jäsenmaksun ja täyttänyt tietosi Servas Online järjestelmään, muiden maiden matkailijat voivat olla sinuun yhteydessä. Online järjestelmään pääset omilla tunnuksillasi, ja jatkossa voit käydä täydentämässä ja päivittämässä omia tietojasi. Jotkut maat eivät vielä ole päivittäneet jäseniään Servas Online:en. Siinä tapauksessa saat Suomen Servas koordinaattorilta pyytämäsi maan isäntälistan. Vastuu omien isäntäperhetietojen ajantasaisuudesta on jokaisella Servas-isännällä itsellään. Tarvittaessa saat apua osoitteesta: finland@servas.org tai ottamalla yhteyttä suoraan Servas koordinaattoriin.

Servas-isäntinä toimii monenlaisia ihmisiä tai perheitä. Perhemuodolla, sukupuolella, iällä tai kansallisuudella ei ole merkitystä! Servas-isäntänä otat vierailijan vastaan silloin kun se sinulle sopii. Vierailun suositeltu kesto on kaksi vuorokautta, elleivät isäntä ja matkustaja keskenään sovi toisin.

Vierailijatilastot
Vuoden vaihtuessa isäntien/isäntäperheiden tulee lähettää Servas Koordinaattorille tieto luonaan vierailleista Servas-matkailijoista (kuinka monta ja mistä maista). Näin pystymme pitämään matkailijatilastomme ajan tasalla ja raportoimaan kävijämäärät myös Servas International:lle.

Kokemuksia Servas-isäntänä
Voit jakaa mukavia Servas-kokemuksiasi muiden kanssa Facebook- ryhmässämme: http://www.facebook.com/servasfinland