Jos haluat Servas-matkailijaksi, ota hyvissä ajoin yhteyttä Suomen Servakseen (finland@servas.org). Ennen matkaa tapaat oman alueesi jäsenkoordinaattorin. Täytä 12 kuukautta voimassa oleva Servas-passi eli Letter of Introduction (alla), tulosta se, ja lähetä postissa pääsihteerille. Saatuasi siihen hyväksymisleiman voit tilata pääsihteeriltä kohdemaasi listan. Yleisinä loma-aikoina LoI ja maalistat on hyvä pyytää kuukautta ennen suunniteltua matkaa.

Mitä Servas-matkailija maksaa?
Servas-matkailija maksaa Servas-jäsenmaksun samaan tapaan kuin Servas-isäntäkin. Lisäksi hän lunastaa Servas-passin (Letter of Introduction) ja saa käyttöönsä yhden kohdemaan isäntäperhelistan. Lisämaksusta hän voi hankkia matkaansa varten myös useampia maalistoja. Alaikäiset lapset merkitään vanhempiensa Servas-passiin.

HINNASTO
Jäsenmaksu vuonna 2017 (voimassa kalenterivuoden) 5 e / matkailija tai matkailijaperhe
Letter of Introduction (voimassa kalenterivuoden)
- aikuinen 25 e / matkailija
- saman perheen muut matkustavat aikuiset 20 e / matkailija
- saman perheen alaikäiset lapset 0 e / lapsi


Letter of Introduction (LoI)
Ohjeet:
1. Täytä kaavake, tulosta se ja allekirjoita. Huomaathan, että yleisinä loma-aikoina LoI on hyvää pyytää kuukautta ennen suunniteltua matkaa.
2. Lähetä kaavake Suomen Servaksen pääsihteerille (saat osoitteen lähettämällä sähköpostia finland@servas.org).
3. Liitä mukaan kuitit jäsenmaksusta, LoI:sta ja haluamistasi maalistoista.
4. Liitä mukaan nimelläsi, osoitteellasi ja postimerkillä varustettu palautuskuori.

LoI Servas Finland

Miten löydän Servas-isäntiä matkani varrelta?

Kun sinulla on Servaksen hyväksymä Letter of Introduction ja kohdemaan isäntälista, voit etsiä matkareittisi varrelta kiinnostavia isäntäperheitä ja ottaa heihin yhteyttä. Lähetä kopio Servas-passistasi heille samalla kun otat yhteyttä isäntäperheeseen. Monet haluavat yhteydenotot sähköpostitse, osa perinteisellä kirjeellä tai puhelimitse. Servas-isäntäperhe sitoutuu majoittamaan Servas-matkailijan kahden yön ajan. Halutessaan isäntäperhe voi tarjota matkailijalle mahdollisuuden viipyä pidempään.

Käyttäydy Servas-isännän luona isäntäperheen ehdoilla. Servas ei ole ensisijaisesti majoitusta tai ravitsemispalveluita tarjoava yhdistys vaan järjestö pyrkii tarjoamaan mahdollisuuden tutustua kohdemaan ihmisiin normaalin vieraanvaraisuuden mukaisesti. Usein Servas-isäntä tai -isäntäperhe haluaa tarjota ruuat matkaajille, mutta hyväksy myös se, jos isäntäperhe ei halua viettää aikaansa keittiössä takiasi. Kohteliasta on osallistua isäntäperheen kotitöihin tai ruuanlaittoon. Joskus majoituksena voi olla vierashuone, toisessa paikassa sohva tai patja lattialla. Osa isännistä edellyttää omaa makuupussia tai matkustuslakanaa. Näistä löydät tarkempaa tietoa maakohtaisista isäntälistoista.

Kokemuksia Servas-matkailijana
Voit jakaa mukavia Servas-kokemuksiasi muiden kanssa Facebook- ryhmässämme: http://www.facebook.com/servasfinland